Ko sem zanosila so vse misli o tistih nekaj kilogramih preveč kar izpuhtele. Komaj sem čakala, da se mi bo poznal trebušček. Ko sem opravila nuhalno in sem nehala skrivati nosečnost sem samozavestno nosila vse kilograme in z veseljem pokazala nosečniški trebušček pa čeprav se mi je mogoče samo zdelo da se že pozna. Ko je prišlo poletje sem z veseljem oblekla oprijeto oblekico in s ponosom razkazovala takrat že ogromen trebuh. V devetih mesecih nosečnosti sem pridelala več kot 20 kilogramov pa vedar sta bila takrat moja samopodoba in samozavest na višku. V nobenem obdobju svojega življenja si nisem bila bolj všeč in se nisem počutila boljše v svojem telesu.

Po porodu pa je moja samopodoba začela krepko padati. Seveda je ostalo kar nekaj kilogramov in moja postava še zdaleč ni podobna postavi izpred 1leta. Trebušček je mehak in še vedno bolj okrogel kot pa pred nosečnostjo. Da ne govorim o tem da lahko o konfekcijski številki 36 samo sanjam. Poslušala sem mamice kako dojenje topi kilograme. Haha, pa kaj še. Kilogrami kjub dojenju že 4 mesece pridno vztrajajo. V upanju, da izgubim vse te odvečne kilograme grem vsak dan na sprehod s svojim otročičkom in skušam vsak dan vsaj malo telovaditi pa vendar rezultati niso vidni tako hitro kot bi si želela.

Kljub dnevom, ko me moji kilogrami spravljajo ob živce, pa vsak dan pomislim kako hvaležna sem svojemu telesu, da je devet mesecev hranilo in varovalo mojega malega sina.

Drage mamice, naše telo zmore tako veliko. Zmore čuvati, varovati, hraniti in spraviti na svet naše sončke. Skrbimo zanj in mu pustimo čas da okreva od nosečnosti in poroda. Slej kot prej se bo z malo pomoči vrnilo v svojo staro obliko. Črpajmo samozavest iz tega kaj vse smo ženske sposobne, kajti spraviti na svet živo bitje res ni mačji kašelj in bodimo ponosne na svoje telo.

Morda ti bo všeč tudi:

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja