Ko svetu oznaniš, da pričakuješ dojenčka ti vsi kar naenkrat delijo raznorazne nasvete in te pripravljajo na vse možne scenarije. Med nosečnostjo sem ogromnokrat slišala : “Boš videla, kako se ti bo življenje postavilo na glavo.” Zavedala sem se, da nikoli več nebo tako kot prej in da bo v naši hiši nova dinamika, nova rutina, manj časa za partnerja in tudi zase. Pa vendar te nihče in nič nemore pripraviti na prihod novorojenčka domov.

Zame so bili prvi dnevi ko sva z otročkom prišla iz porodnišnice eni najlepših dni v mojem življenju. Prvi mesec je bil tudi ati cel čas z nama, tako da smo preživljali dneve skupaj, se spoznavali, cartali, šli na sprehod in se imeli res super. Kljub temu, da so prvi tedni minili v znamenju cartanja in spoznavanja pa je bilo seveda tudi ogromno novosti za naju, novopečena starša. Od rokovanja z otročkom, do prepoznavanja kaj želi sporočati z jokom pa iskanje časa za gospodinjska opravila, se naučiti ukrasti trenutke zase in za partnerja pa še in še bi se dalo naštevati. Nihče ti nemore povedati in te pripraviti kako se vse spremeni z prihodom dojenčka. Ko pride šele spoznaš, da je vse drugače in da je potrebno ogromno prilagajanja.

Pa vedar, ni lepšega občutka na svetu ko te tvoj otroček pogleda, ko sladko zaspi v tvojem naročju, ko se cela družina po kosilu carta na kavču in ko se zaveš da lahko cel svoj svet objameš z svojimi rokami.

Do naslednjič,

Sanja

Morda ti bo všeč tudi:

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja